De Droomritme Methode

 

De Droomritme Methode® is een bewezen holistische en Nederlandse methode die meer dan een decennium bestaat. Ontwikkeld door Stephanie | Slaapdeskundige® in samenwerking met zorgprofessionals en ouders. Het is een unieke methode, niet 'bedacht' maar ontstaan vanuit de praktijk en gebaseerd op onderzoek.

Duizenden kleintjes hebben hun weg naar dromenland gevonden, zonder traantjes, met deze methode. Het is een liefdevolle methode die écht zonder huilen is waarmee slaap holistisch wordt benaderd. Oftewel: fysieke, slaaptechnische én 'softe' factoren. Zo werk je onrust weg, werk je op het juiste moment, binnen de juiste tijd en op de juiste manier aan slapen en neem je baby's ontwikkeling, groei, zijn voeding, hechting en je eigen wensen in ogenschouw. Dat maakt dat er echte rust komt, het goed te doen is en slapen ook echt een kans heeft.

De methode is overkoepelend, dus via diverse methoden kan aan slaap worden gewerkt en is geschikt voor alle kleintjes van 0-4 jaar. Het is geen slaaptraining, juist omdat responsiviteit en hechting voorop staan wordt gewerkt met slaapvorming en slaapeducatie. Met respect voor baby's biologische ritmen en mogelijkheden. Dit betekent dat er op diverse leeftijden diverse opties zijn. Het is geen 'one-size-fits-all', bovendien is de methode overkoepelend en worden dus diverse wegen bewandeld juist opdat het past bij de persoonlijke situatie. Dat maakt dat op diverse leeftijden precies de passende weg naar Dromenland wordt bewandeld. Het traject wordt zo op gezet dat ouders voldoende hebben aan één consult, met of zonder coaching en zo via slaapeducatie en maatwerk hun eigen slaapcoach voor hun eigen baby kunnen worden.

 

Hoe werkt en slaapconsult?
Na je aanvraag krijgt je eerst antwoord terug, per mail. Ik noem hierin wat ik voor je zou kunnen doen en eventueel welk consult het beste bij je situatie past. Ook vermeld ik direct de actuele wachttijd. Niet iedere aanvraag leidt tot een consult, ik neem namelijk niet alles aan. De aanvraag is dus niet bindend. Zijn er
mogelijkheden en wil je dit ook? Dan beantwoord je gewoon de mail en ik stuur je dan alle informatie toe, de consultdatum en natuurlijk het intakeformulier. Je hebt dan ruim de tijd om de intake in te
vullen en weer terug te sturen en om de betaling te voldoen. Pas dan is de datum écht voor je gereserveerd. Annuleren kan, maar hoe dichter je dit op de consultdatum doet hoe kleiner de kans dat ik op die dag een ander consult kan plaatsen. Hierdoor ben ik soms genoodzaakt om een annuleringsfee te berekenen. Uitstellen kan natuurlijk ook, ik snap dat de dingen niet bepaald voorspelbaar zijn voor je op

het moment. Meer informatie hierover lees je allemaal in de voorwaarden.


Extra informatie
Bij je consult krijg je extra informatie in de vorm van factsheets. Deze worden hetzij als bijlage bij de e-mail
gevoegd, hetzij beschikbaar gesteld via een aparte inlog op de website. Per leeftijd zijn er weer bijzonderheden dus het kan zinvol zijn steeds even terug te gaan naar deze factsheets om de actuele ritmes te volgen en te weten wat er speelt op bepaalde leeftijden.

Het consult
Op de afgesproken datum doe ik het consult voor je. Je ontvangt die dag het hele consult in je mailbox. Dit consult beslaat een flink aantal pagina’s. Afhankelijk van de gekozen optie vind je hierin een analyse van het slaapgedrag, de onderliggende oorzaken (van onrust en slecht slapen) en de adviezen hoe deze te verhelpen, een analyse van het slaapgedrag (met uitleg), een of twee Slaapplannen en de antwoorden op je vragen.

En daarna…

Neem je rustig de tijd om alles door te lezen. Vragen die je eventueel hebt, noteer je in de intake (met notities/opmerkingen) of je mailt deze gewoon. Ik beantwoord dan zo snel mogelijk je vragen, waarna je aan de slag kunt. Heb je een Slaap & Onrustconsult met coaching, dan help ik je ook in de 4 weken die volgen, aansluitend aan de consultdatum. Hoe (vaak), dat spreken we gewoon af en is naar keuze. Heb je geen Slaap & Onrustconsult met coaching en merk je dat je begeleiding of ‘even terugkoppelen’ toch wel prettig vindt, dan kun je altijd (achteraf) nog extra coaching bijboeken.


Alles schriftelijk?
Ja, wel vanuit de basisconsulten. Daar zit een gedachte achter. Allereerst is er dan geen ‘stoorzender’ in huis (ik). Want elke onrustige baby is immers rustig als je eindelijk bij een arts zit of wordt onrustiger als de dag toch weer anders verloopt. In de tweede plaats: ik weet hoe pittig dit is. Een afspraak plannen kan hogere wiskunde zijn en na die afspraak volgt altijd onrust. Ook kijk jij naar het hele gedrag, gedurende alle maanden van je kleintje zijn bestaan, waar ik alleen een momentopname kan doen. Bovendien ben je op
papier vaak ‘eerlijker’. Deze aanpak is al de eerste stap van het consult. Want dit traject is geen kwestie van ‘hier heb je een advies en doe wat ik zeg’. De Droomritme Methode is gemaakt om je achter het stuur te zetten, je eigen coach te worden, om zo aan één consult genoeg te hebben. Zelf noteren geeft inzicht. Tot slot beslaat het consult zo minder van mijn tijd en dat betekent dat de tarieven lager kunnen zijn, wel zo fijn. Vind je het fijner om na het ontvangen van je consult een en ander door te spreken? Dan kan dat natuurlijk. Hiervoor is de extra optie ‘telefoon / video/ mail’, tegen meerprijs.
Heb je hier allemaal nog vragen over? Mail gerust.


Gecertificeerd Droomritmecoach
Ik ben gecertificeerd droomritmecoach, wat betekent dat ik ben opgeleid tot slaap- en onrustcoach volgens de Droomritme Methode door Stephanie | Slaapdeskundige. De methode is door haar ontwikkeld, in samenwerking met zorgverleners en ouders, bestaat meer dan tien jaar en is bewezen effectief. Dat betekent dat de aanpak responsief is, met oog voor hechting en je persoonlijke situatie en zonder huilen. Als droomritmecoach word ik continu up to date gehouden en jaarlijks gehercertificeerd en er gelden speciale toelatingseisen om de opleiding te mogen doen.