De Droomritme Methode

 

De Droomritme Methode® is een bewezen holistische en Nederlandse methode die meer dan een decennium bestaat. Ontwikkeld door Stephanie | Slaapdeskundige® in samenwerking met zorgprofessionals en ouders. Het is een unieke methode, niet 'bedacht' maar ontstaan vanuit de praktijk en gebaseerd op onderzoek.

Duizenden kleintjes hebben hun weg naar dromenland gevonden, zonder traantjes, met deze methode. Het is een liefdevolle methode die écht zonder huilen is waarmee slaap holistisch wordt benaderd. Oftewel: fysieke, slaaptechnische én 'softe' factoren. Zo werk je onrust weg, werk je op het juiste moment, binnen de juiste tijd en op de juiste manier aan slapen en neem je baby's ontwikkeling, groei, zijn voeding, hechting en je eigen wensen in ogenschouw. Dat maakt dat er echte rust komt, het goed te doen is en slapen ook echt een kans heeft.

De methode is overkoepelend, dus via diverse methoden kan aan slaap worden gewerkt en is geschikt voor alle kleintjes van 0-4 jaar. Het is geen slaaptraining, juist omdat responsiviteit en hechting voorop staan wordt gewerkt met slaapvorming en slaapeducatie. Met respect voor baby's biologische ritmen en mogelijkheden. Dit betekent dat er op diverse leeftijden diverse opties zijn. Het is geen 'one-size-fits-all', bovendien is de methode overkoepelend en worden dus diverse wegen bewandeld juist opdat het past bij de persoonlijke situatie. Dat maakt dat op diverse leeftijden precies de passende weg naar Dromenland wordt bewandeld. Het traject wordt zo op gezet dat ouders voldoende hebben aan één consult, met of zonder coaching en zo via slaapeducatie en maatwerk hun eigen slaapcoach voor hun eigen baby kunnen worden.  

 

 

Klik hier om de brochure te bekijken.