De zomertijd komt eraan.

Jahoor, het is weer zo ver. De klok gaat zaterdag op zondag een uur vooruit. Het blijft weer langer licht en helemaal als het zonnetje zo lekker gaat schijnen. Je kindje kan hier echter wel moeilijker door in slaap gaan vallen. Het slaaphormoon melatonine wordt namelijk vooral in het donker aangemaakt. Maak daarom het kamertje van je kindje goed donker.

Lees meer »

'Het lukt mij niet ...'

Jij bent inmiddels al een uur bezig om je kindje te laten slapen en het is nog niet gelukt. Jij wordt er gefrustreerd door en jouw kindje raakt er ook gefrustreerd door. Dit kan zich voor beide uitten in een huilbui. En gaan slapen op deze manier, dat gaat nu niet meer lukken.

Lees meer »

Wat vind ik van de NMB…

Afgelopen woensdag en zaterdag was ik op de negenmaandenbeurs. Ik vond dit een mooie gelegenheid om mijn naam onder de aandacht te brengen, aangezien dit echt wel mijn doelgroep is. Ik hoop hiermee ouders te kunnen bereiken die hulp nodig hebben, maar niet weten waar zij terecht kunnen. Ik hoop dat zij nu weten dat ik besta en dat ik hun kan helpen. Of voor mama’s die aan het twijfelen zijn over hun gevoel. Aangezien de dokter zegt dat het goed gaat met je kindje maar jij aan alles voelt dat dit niet zo is. I got you!

Lees meer »

Buiten spelen

Buiten spelen is heel goed vanwege de beweging die je kindje dan krijgt. (Dit is ook weer goed voor de cognitieve ontwikkeling) De bewegingen die je kindje buiten maakt zijn altijd toch weer anders dan tijdens het binnen spelen. Maar wanneer je je kindje met de natuur laat spelen heeft dit nog meer voordelen. En dan het liefst lekker op blote voetjes en lekker met de handen in het zand/water/aarde. Hierdoor maakt je kindje contact met de aarde die negatief geladen is. Wij als mens zijn positief geladen en daardoor krijg je te maken met een stroom elektronen van aarde naar mens. De voordelen hiervan zijn oa:- Reduceert ontstekingen;- Werkt rustgevend;- Reduceert oxidatieve stress;- Verbetert de bloedsomloop;- Verbetert slaapt!- Aanmaak vitamine D (mrt-sept)Ook heeft dit een positieve invloed op de microbioom van je huid en darmen. Daarnaast is daglicht ontzettend goed voor je kindje (en voor jezelf). Het stelt onder andere het circadiaanse ritme in énnn zorgt voor de aanmaak van melatonine. Het slaaphormoon. Maar melatonine zorgt er ook voor dat je gehele lichaam zich kan reiningen en genezen. Te weinig melatonine zorgt voor ophoping van afvalstoffen.Wist jij dit al?

Lees meer »

Slapen met de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent toch vaak dat je op visite gaat en/of familie en vrienden bij jou over de vloer komen. Hoe gezellig en leuk dit ook kan zijn. Dit kan ook voor enige stress bij je kindje zorgen. Dus hoe kan je dit het beste aanpakken met je kindje?Wanneer je thuis blijft is het uiteraard wat makkelijker. Doe wat je alle andere dagen ook doet, ga niet te ver over de wakkertijden heen, onderneem niet té veel activiteiten op een dag en beperk de suikerinname. Tuurlijk het is feest en als jij je kindje wat anders wilt geven dan op andere dagen snap ik dat. Maar al het snoepgoed en frisdrank ed, is echt niet nodig. Rauwkost en groenten op een andere manier aanbieden kan ook al heel leuk zijn voor je kindje.

Lees meer »

De kleuren van The Dream Job

Het is je misschien al opgevallen. De kleuren van The Dream Job zijn vooral roze, bruin en grijs. Ja, dit vind ik mooie kleuren, maar er zit nog zoveel meer achter.

Lees meer »

Baby Slaapcoach+

1 november 2021 was het daar zover. Mijn bedrijf The Dream Job ging online. Vanaf dat moment werkte ik als gecertificeerd Slaapcoach en Onrustdeskundige voor kindjes van 0 tot 4 jaar. Ik heb dit dan ook 2 jaar lang met heel veel plezier en liefde gedaan. Maar in deze 2 jaar heb ik niet stil gezeten. Ik heb ook nog een opleiding gedaan voor Voedingscoach, Beweegcoach, Aromatherapie en daarnaast nog een Masterclass Darmmicrobioom. Ik heb in deze opleidingen zoveel kennis verzameld en mijn puzzelstukjes begonnen steeds meer samen te vallen. Ik heb onder andere gezien dat de eerste 1000 dagen van een kindje zo ontzettend belangrijk zijn en in mijn ogen wordt daar veelste weinig aandacht aan besteed. Met alle kennis die ik nu heb, heb ik besloten om Baby Slaapcoach+ te worden! Juist met aandacht voor de eerste 1000 dagen, met de juiste voeding en verzorgingsproducten, genoeg beweging, daglicht, minimaliseren van stress etcetc.Mijn slaapconsulten zullen op deze manier veel uitgebreider worden, zodat je van alle kanten aan het slapen kan gaan 'werken' en vooral gericht op de leeftijd van 0 tot 1,5 jaar. 

Lees meer »

Waarom ben je (vaak) gelukkiger op vakantie?

Even los van het feit dat je niet hoeft te werken en je geen wekker hoeft te zetten, zijn er meerdere redenen waarom jij je vaak gelukkiger voelt wanneer je op vakantie bent. Hieronder benoem ik er een paar in het kort, want het is veeelste veel informatie om dit allemaal tot in de details uit te leggen. (Misschien leuk voor een volgende blog ;)) Maar je begrijpt hierna wel waarom je (vaak) gelukkiger bent op vakantie dan thuis.

Lees meer »

Wat doe ik als Slaapcoach?

Wat doet een slaapcoach? Wanneer schakel je een slaapcoach in? Kan een slaapcoach je helpen? Waarom in combinatie met onrustdeskundige? Wat is een droomritmecoach? Slaap is heel belangrijk. Voor je kleintje, maar ook voor jezelf. Slaap is namelijk veel meer dan alleen gaan liggen en je ogen dicht doen. Wist je dat je zelfs langer in leven kan blijven zonder eten en drinken dan zonder te slapen? 

Lees meer »

De wakkertijden

Wanneer moet mijn kindje slapen? Wanneer moet mijn kindje in bed liggen? Wat zijn wakkertijden en hoe zet je deze in? De wakkertijden is echt wel een kenmerk van de Droomritme Methode. Het zorgt er voor dat je kindje op het juiste moment in bed ligt en kan gaan slapen.

Lees meer »

Smeren kan je leren

De eerste 1000 dagen zijn ontzettend belangrijk, dit is vanaf de conceptie tot aan 24 maanden. Alles wat er in deze periode gebeurt heeft invloed op de rest van het leven van jouw kindje. Denk hierbij aan welke voeding je geeft, maar ook wat voor verzorgingsproducten je gebruikt. Wanneer ouders bij mij langs komen voor een Slaap & Onrustconsult, kijk ik holistisch naar het slaapprobleem. Daarbij ontvangen zij van mij samples van natuurlijke verzorgingsproducten. Hiermee wil ik ouders een duwtje in de goede richting geven, zodat zij hun kindje van alle kanten een goede start kunnen bieden. Maar waar moet je op letten bij het insmeren van je kindje?

Lees meer »