Wie ben ik?

 

Mijn naam is Melanie Zon, ik ben 31 jaar en ik woon in Zaandijk. Ik ben inmiddels 12 jaar werkzaam in de kinderopvang. Van kleins af aan heb ik altijd gezegd dat ik met kinderen wil gaan werken. Dus na de middelbare school meteen de opleiding gedaan tot Pedagogisch Medewerker niveau 3 en daarna niveau 4. De eerste jaren na het behalen van mijn diploma werkte ik als oproepkracht op een kinderdagverblijf op alle groepen van 0 tot 4 jaar, daarnaast was ik werkzaam als Administratief Medewerkster bij een opleidingsinstituut. Na aantal mooie en verre reizen te hebben gemaakt, zag ik een vacature voorbij komen voor een babygroep. Daar heb ik dan ook 6,5 jaar met veel plezier gewerkt. Vanuit daar heb ik meerdere cursussen/trainingen gevolgd onder andere de opleiding tot Babyspecialist.

De laatste jaren begon het te kriebelen dat ik iets anders wil gaan doen, meer diepgang, meer persoonlijke aandacht voor de kinderen en ook voor de ouders maar ook iets wat eventueel vanuit het buitenland door kan blijven gaan. Aangezien ik nog lang niet alles van de wereld heb gezien:). 

Nadat ik van meerdere ouders op mijn werk te horen kreeg dat zij ‘problemen’ ondervinden bij het slapen, ben ik mij hier meer in gaan verdiepen. Ik vond dit zo interessant dat ik van het ene webinar naar het andere ging, boeken kocht over slaap, online cursussen heb gevolgd en uiteindelijk kwam ik de verkorte HBO opleiding tot Droomritmecoach tegen.

En toen viel alles op zijn plek. Dit wil ik gaan doen! Ik heb mij ingeschreven voor de opleiding, kwam door de selectie heen en inmiddels mag ik mijzelf Droomritmecoach - Slaapcoach & Onrustdeskundige noemen. De naam The Dream Job komt dan ook omdat ik dit zie als mijn droombaan, maar ook omdat ik jullie op weg kan helpen om letterlijk en figuurlijk weer te dromen.

Na het behalen van mijn diploma als Slaapcoach & Onrustdeskundige, bleef ik niet stil zitten. In mijn slaapplannen komt het stukje voeding ook kort aan bod. Maar hoe mooi is het, als ik dit ook uitgebreid kan uitleggen. Welke voeding je beter wel en niet kan eten, op welke leeftijd kan je wát eten, wat er met je darmen gebeurt etc. Dus heb ik de Masterclass Darmmicrobioom gevolgd en daarna een opleiding Kind & Voeding. En inmiddels van beide mijn papiertje binnen. Hiermee kan ik nóg beter het slaapprobleem van jouw kindje aanpakken. Want je gezondheid wordt namelijk bepaald door je darmflora. Slecht slapen betekent dus ook een verstoorde darmflora en een verstoorde darmflora betekend helaas slecht slapen. 

Om de slaap te verbeteren en alle kwaaltjes op een natuurlijke manier aan te kunnen pakken heb ik mij ook opgeleid tot Aromatherapeut. Voor al je slaapvragen, voedingsvragen en vragen over essentiële oliën kan je altijd bij mij terecht. Ik zal jullie met veel liefde willen ondersteunen en coachen waar nodig is.

 

 Veel liefs, Melanie

Lees verder in mijn blog Het gezicht achter The Dream Job.


Zoals andere Melanie zien:

“Als ik Melanie zou moeten beschrijven, dan zou het zijn: “gedreven, vrolijk, passie voor haar werk en zorgzaam.

Melanie is goed in haar werk. Zij ziet het gelijk als een kindje zich niet prettig voelt en speelt daar op in. Zij kijkt goed naar de behoeftes van de kinderen en helpt de kinderen èn de ouders goed op weg naar een beter (slaap) ritme.

Melanie past haar slaapcoach- kennis toe in de praktijk. Ouders en collega’s zijn haar daar mega dankbaar voor. “Wat is het hier rustig!” Of “Zo relaxed heb ik het zelden gezien op een babygroep” horen wij vaak. Dit komt doordat de kinderen op tijd gaan slapen en daardoor dus niet oververmoeid zijn en overprikkeld! Er wordt gekeken naar elk individueel kind.

Ik dacht altijd, “een huilbaby, is gewoon een huilbaby. Zij huilen gewoon heel veel. Super lastig!” Waarop Melanie gelijk inhaakte: “Een huilbaby, is niet gewoon een baby dat het leuk vindt om veel te huilen. Een baby huilt, omdat er iets aan de hand is. Een kind huilt nooit zomaar! Dan moeten wij als volwassenen er dus achter gaan komen wat de oorzaak is van het vele huilen. Dat is onze taak!” En dat doet zij dus ook. Als een baby veel huilt, of niet goed in zijn of haar vel lijkt te zitten, gaat Melanie in gesprek met de ouders om te kijken welke stappen zij al genomen hebben met het kind. Melanie geeft dan, als dit nodig is, haar advies.

Maar super serieus is het lang niet altijd. Wij kunnen samen ook enorm lachen en vooral super goed eten! Hier komt de eigenschap zorgzaam aan bod. Zij is niet alleen zorgzaam voor de kinderen, maar ook voor collega’s. Zij maakt bijna elke dag een lekker ontbijtje of lekkere lunch. Want, je raadt het al, zij heeft ook het diploma in de pocket om als voedingscoach aan het werk te gaan! Ik denk dat Melanie nooit klaar is met leren. Super handig. Zo’n collega die overal kennis over heeft. Dit geeft niet alleen de kinderen veel rust, maar ook de ouders en niet te vergeten, haar collega’s! Wij zijn super blij met haar als collega.

Ik gun elk kind een leidster/ slaapcoach/ voedingscoach als Melanie!


Laten wij gauw kennismaken!

Wil jij weten of ik je kan helpen? Of hoe een consult in elkaar zit? Of heb je een andere vraag. Laat het hier naast weten en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!