Home » Over mij

Wie ben ik?

 

Mijn naam is Melanie Zon, ik ben 29 jaar en ik woon in Zaandijk. Ik ben inmiddels bijna 10 jaar werkzaam in de kinderopvang. Van kleins af aan heb ik altijd gezegd dat ik met kinderen wil gaan werken. Dus na de middelbare school meteen de opleiding gedaan tot Pedagogisch Medewerker niveau 3 en daarna niveau 4.

De eerste jaren na het behalen van mijn diploma werkte ik als oproepkracht op een kinderdagverblijf op alle groepen van 0 tot 4 jaar, daarnaast was ik werkzaam als Administratief Medewerkster bij een opleidingsinstituut. Na aantal mooie en verre reizen te hebben gemaakt, zag ik een vacature voorbij komen voor een babygroep. Daar heb ik de afgelopen 6,5 jaar ook met veel plezier gewerkt. Vanuit daar heb ik meerdere cursussen/trainingen gevolgd onder andere ‘Taal en interactie vaardigheden met kinderen’, EHBO, BHV, Meldcode van Kindermishandeling en heb ik een opleiding gevolgd tot Babyspecialist.

De laatste jaren begon het te kriebelen dat ik iets anders wil gaan doen, meer diepgang, meer persoonlijke aandacht voor de kinderen en ook voor de ouders maar ook iets wat eventueel vanuit het buitenland door kan blijven gaan. Aangezien ik nog lang niet alles van de wereld heb gezien:). 

Nadat ik van meerdere ouders op mijn werk te horen kreeg dat zij ‘problemen’ ondervinden bij het slapen, ben ik mij hier meer in gaan verdiepen. Ik vond dit zo interessant dat ik van het ene webinar naar het andere ging, boeken kocht over slaap, online cursussen heb gevolgd en uiteindelijk kwam ik de verkorte HBO opleiding tot Droomritmecoach tegen.

En toen viel alles op zijn plek. Dit wil ik gaan doen! Ik heb mij ingeschreven voor de opleiding, kwam door de selectie heen en inmiddels mag ik mijzelf Droomritmecoach - Slaapcoach & Onrustdeskundige noemen.

De naam The Dream Job komt dan ook omdat ik dit zie als mijn droombaan, maar ook omdat ik jullie op weg kan helpen om letterlijk en figuurlijk weer te dromen. 

 

Veel liefs,

Melanie