De zomertijd komt eraan.

Jahoor, het is weer zo ver. De klok gaat zaterdag op zondag een uur vooruit. Het blijft weer langer licht en helemaal als het zonnetje zo lekker gaat schijnen. Je kindje kan hier echter wel moeilijker door in slaap gaan vallen. Het slaaphormoon melatonine wordt namelijk vooral in het donker aangemaakt. Maak daarom het kamertje van je kindje goed donker.

 

En mocht je je kindje al langzaam aan het nieuwe ritme willen laten wennen, schuif dan vanaf vandaag alles, zowel de slaaptijden als eettijden met 10 minuutjes op. Of vanaf woensdag met 15 minuutjes.
Denk je dat je kindje er niet heel veel last van gaat hebben, kan je het ook vanaf vrijdag met een half uur opschuiven. Of je doet helemaal niets en gaat mee in de flow van je kindje.

 

- Houdt het slaapkamertje donker. Alleen zo kan het slaaphormoon melatonine aangemaakt worden. Wanneer er licht binnen komt stijgt het cortisol niveau. Het hormoon waardoor je wakker wordt/blijft.


- ‘S ochtends als je opstaat mag het licht juist wel naar binnen om het biologische klokje goed in te stellen


- Goede slaapjes overdag, betekend goed slapen ‘s nachts. Wanneer er overdag niet goed wordt geslapen is de kans van spoken ‘s nachts groter vanwege de vermoeidheid.


- Geef het een paar dagen en daarna zal je merken dat het ritme weer gewoon gaat worden.