'Het lukt mij niet ...'

Jij bent inmiddels al een uur bezig om je kindje te laten slapen en het is nog niet gelukt. Jij wordt er gefrustreerd door en jouw kindje raakt er ook gefrustreerd door. Dit kan zich voor beide uitten in een huilbui. En gaan slapen op deze manier, dat gaat nu niet meer lukken.

Maak het daarom voor jezelf ook wat makkelijker. Geef het in slaap vallen maximaal een half uur. In dit half uur probeer je jouw kindje te laten slapen. Dit gebeurt meestal in bed/co-sleeper/ledikant. Na dit half uur maak je de balans op. Krijg je het gevoel dat jouw kindje bijna gaat slapen, dan blijf je nog even doorgaan. Denkt jouw kindje, 'bekijk het maar!', haal jouw kindje dan gewoon uit bed.

Je kan er nu voor kiezen om het in de kinderwagen te gaan proberen. Desnoods in de woonkamer, maar het liefst wil je even naar buiten. Even een rondje lopen, even een frisse neus halen, even een momentje voor jezelf. De bewegingen van het wandelen in de kinderwagen kan er voor zorgen dat jouw kindje in slaap kan gaan vallen. Maar voor jou is dit ook een moment om het slapen even los te laten, even niet meer wiegen, maar gewoon lekker buiten een rondje lopen. Buitenlucht, zonlicht en beweging werkt namelijk ook slaapbevorderend, dus ook een win-win situatie voor jezelf.

Is het hierna nog niet gelukt, dan kort je de wakkertijd op het volgende slaapje in. En blijf positief! Wanneer jij 'bang' bent om jouw kindje naar bed te brengen, dan voelt jouw kindje dit ook aan!