Smeren kan je leren

De eerste 1000 dagen zijn ontzettend belangrijk, dit is vanaf de conceptie tot aan 24 maanden. Alles wat er in deze periode gebeurt heeft invloed op de rest van het leven van jouw kindje. Denk hierbij aan welke voeding je geeft, maar ook wat voor verzorgingsproducten je gebruikt. Wanneer ouders bij mij langs komen voor een Slaap & Onrustconsult, kijk ik holistisch naar het slaapprobleem. Daarbij ontvangen zij van mij samples van natuurlijke verzorgingsproducten. Hiermee wil ik ouders een duwtje in de goede richting geven, zodat zij hun kindje van alle kanten een goede start kunnen bieden. Maar waar moet je op letten bij het insmeren van je kindje?

1. Kies voor natuurlijk
Momenteel zijn er veel verzorgingsproducten op de markt die 'speciaal gemaakt zijn voor baby's'. Omdat al deze producten te koop zijn speciaal voor baby's, ga jij er als ouder vanuit dat dit wel goed zal zijn voor je kindje. Helaas is dit dus niet het geval. De huid van je baby is gevoelig, maar liefst 5 keer dunner dan een volwassen huid en kan gemakkelijk geïrriteerd raken door agressieve chemicaliën. Kies daarom voor natuurlijke producten die zacht zijn voor de huid van jouw baby.

2. Lees de etiketten
In heel veel verzorgingsproducten zitten stoffen die de hormoonbalans verstoren en neurotoxisch werken, zoals bijvoorbeeld parfum. Vermijd bijvoorbeeld ook Phenoxyethanol, dit is namelijk een chemische bacterie dodende stof die bij inademing kan leiden tot irritatie van de luchtwegen, hoofdpijn en verstoorde werking van het centraal zenuwstelsel. Ook werkt dit zeer uitdrogend omdat het een ontvettende werking heeft. Andere ingrediënten die je wilt vermijden zijn SLS, ALES, Siliconen, Parabenen, Minerale oliën, PEG en alle aluminiumsoorten.

3. Pas op bij eczeem
Eczeem is iets wat ik helaas vaak zie. Dit is een veelvoorkomende aandoening bij baby's en kan worden verergerd door agressieve verzorgingsproducten. Kies daarom voor hypoallergene producten zonder agressieve chemicaliën zodat de huid niet irriteert en verder uitdroogt. En ga op zoek naar de oorzaak van eczeem. Eczeem is altijd een gevolg van iets.