Wat vind ik van de NMB…

Afgelopen woensdag en zaterdag was ik op de negenmaandenbeurs. Ik vond dit een mooie gelegenheid om mijn naam onder de aandacht te brengen, aangezien dit echt wel mijn doelgroep is. Ik hoop hiermee ouders te kunnen bereiken die hulp nodig hebben, maar niet weten waar zij terecht kunnen. Ik hoop dat zij nu weten dat ik besta en dat ik hun kan helpen. Of voor mama’s die aan het twijfelen zijn over hun gevoel. Aangezien de dokter zegt dat het goed gaat met je kindje maar jij aan alles voelt dat dit niet zo is. I got you!

Ik wil (aanstaande) mama's, zoveel mogelijk voorbereiden op alles wat gaat komen in de eerste maanden als mama zijnde. Waar kan je op letten, wat wil liever vermijden, wat wil je juist wel gaan doen, hoe kan je de problemen/kwaaltjes zo goed en gezond mogelijk oplossen en juist problemen voorkomen. Ik wil je heel veel informatie geven zodat jij je eigen keuzes kan gaan maken en niet alles zomaar gaat opvolgen.

Inmiddels ben ik niet alleen Slaapcoach en Onrustdeskundige, maar ik heb mij ook verdiept in onder andere voeding voor baby's, verzorgings- en schoonmaakproducten en essentiële oliën. Met al deze kennis bekijk ik de negenmaandenbeurs toch echt op een hele andere manier.

Ik kan mij voorstellen dat dit een leuke uitje is als je zwanger bent, gezellig met vriendinnen, je moeder en/of partner. Helemaal leuk, maar het is ook overweldigend, helemaal als je lijf vol met hormonen zit. Ruim 350 stands die hun producten aanbieden en eigenlijk allemaal jou willen overtuigen dat hun product het beste is en je dat echt nodig gaat hebben... Daarbij wordt er ook onwijs veel gratis weggegeven. Veel van ons vinden zomaar iets weggooien zonde en dus is de kans groot dat je dit product toch gaat gebruiken.

Ook ik heb een rondje negenmaandenbeurs gedaan. Verhalen aangehoord, producten/flyers meegenomen, ingeschreven voor heel veel dingen maar heel bewust daar niets geprobeerd. Ik wilde heel graag zien wat jij als (aanstaande) moeder allemaal in handen krijgt voor je kindje en daar ben ik om eerlijk te zijn wel van geschrokken.

Laat ik heel duidelijk zijn, onderstaande is 'mijn mening', wat ik er van vind en hoe ik over producten denk. Als jij dit wel wilt gebruiken voor je kindje, is dit jouw keuze. Ik ben hier niet om jou dingen te verbieden. Ik wil je alleen aan het nadenken zetten. In de hoop dat jij bewuste keuzes maakt voor jouw kindje.

De onderstaande producten, aanbiedingen,flyers etc die ik heb gekregen en jou niet zou adviseren zijn:
Billendoekjes; in de meeste billendoekjes zit onder ander parfum en parfum is hormoonverstorend. Zo ook in 2 van de 4 gekregen billendoekjes.
Babyhapjes vanaf 4 maanden; Omdat de darmen van je baby nog volop in ontwikkeling zijn en eigenlijk nog niet rijp genoeg zijn om voeding te verwerken wat geen borst/kunstvoeding is. Te vroeg beginnen met vaste hap kan voor allerlei klachten, irritaties en ontstekingen zorgen, zowel voor nu als voor later. Denk zoals darmklachten, huidklachten, slaapproblemen.. 
Diksap, tussendoortjes, snoepjes; heeft jouw kindje helemaal niet nodig. Ook al zitten er alleen fruitsuikers is, je lichaam doet hiermee hetzelfde als gewone suikers. Stijging van de bloedsuikerspiegel, voedt de verkeerde bacteriën in je darmen... en je kindje raakt gewend aan de zoete smaken. 
Verzorgingsproducten; eerlijk is eerlijk. Ik heb meerdere stands gezien die wel goede verzorgingsproducten verkopen. Alleen de grote bekendere merken gaven hun producten weg. Lees goed de ingredientenlijst door voordat je iets op je kindje gaat smeren. Ik heb al eerder een blog geschreven over verzorgingsproducten en die lees je hier.
Vitaminepillen; In veel vitamines die je bij de drogist koopt zitten veel synthetische stoffen, vulmiddelen, hulpstoffen. Ga liever voor een duurdere variant en laat je goed informeren. Zo ook over óf jouw kindje wel extra vitamines nodig heeft. Toevallig 1 stand gezien met op het oog uitziende goede vitamines. Hier ga ik mij nog verder in verdiepen.
Middel tegen darmkrampjes; google de ingredienten één voor één en je weet genoeg. Zo zal je ook zien dat er suikers inzitten, alleen in een andere naam. Dit product bindt de luchtbelletjes tot een grote bel, wat dan makkelijker de darmen zou moeten kunnen verlaten. Maar als dit niet gebeurt, is het probleem alleen maar groter.

Kortom, de negenmaandenbeurs is een leuk uitje, het kan gezellig zijn, maar ook voor heel veel prikkels zorgen en onzekerheid meebrengen. Maar alsjeblieeeft, verdiep je in de producten die jij gaat gebruiken voor je kindje!